Može li se srebrna voda koristiti u liječenju kućnih ljubimaca ?

Naravno da se može koristiti koloidna srebrna voda u tretmanu oboljenja vaših kućnih ljubimaca.

Može se koristiti direktno na koži-krznu vaše životinje tj na zavoju za posjekotine i rane,tako što ćete nanijeti koloidnu srebrnu vodu na zavoj te obložiti ciljanu površinu. Može se koristiti kod lišajeva, posjekotina, ogrebotina, perutave kože ... lista je beskrajna.

Čak i najzdraviji psi  prokrvare. Zapravo, tvrdili bismo, što je pas zdraviji, to mu više problema može pasti na pamet dvorištu.


Istrči, progoni zeca iza šupe ... i evo dolazi s lijepom posjekotinom na njušci. Jao.


Psi su vojnici - mi smo ti koji se izbezumljujemo. Dakle, prije nego što krenete trčati u ormarić s lijekovima po antibiotsku mast ili zvati veterinara radi oralnog antibiotika - koji su po prirodi supresori imunološkog sustava i koji mogu dovesti do rezistencije na antibiotike - razmislite o ovoj moćnoj alternativi ...


Koloidno srebro je tečni antibiotik, antivirusni i anti-gljivični lijek za koji se smatra da liječi i sprečava niz stanja i kod ljudi i kod životinja. Koloidna srebrna voda, za razliku od običnog srebra, znači da su submikroskopske čestice srebra suspendovane u tečnoj bazi. Budući da su čestice srebra tako sitne, smatra se da prodiru u ćelije i ubijaju patogene.



Infekcija

Budući da je koloidno srebro svestrani borac protiv patogena, sjajno ga je držati u ormariću za lijekove bilo koje bolesti - bilo da su bakterijske, gljivične (kvasac!) Ili virusne prirode (čak se može koristiti za liječenje parvovirusa). Osim toga, može se koristiti kao preventiva kada je neizbježna izloženost bolesnim ljudima ili životinjama i kao redovno sredstvo za čišćenje u domaćinstvu za dezinfekciju površina i područja.


Koža

Koloidno srebro se takođe može lokalno koristiti za infekcije kože poput lišajeva, rana i opekotina. Umiruje i popravlja oštećenja tkiva.


Uši

Za one nesretne pse koji pate od upale uha, koloidno srebro može pružiti neko olakšanje. Tekućina se može ispustiti direktno u uši kako bi se pomoglo u borbi protiv bakterija i gljivica.


Oči

Koloidno srebro također može pomoći u liječenju problema s očima poput infekcija, alergija, upala i bojenja suza, navodi se na web stranici Wolf Creek Rancha. Budući da ne peče, može se izbaciti direktno u oči.


Pluća

Koloidno srebro mora biti jedan od najsvestranijih prirodnih pojačivača imunološkog sistema - ne samo da se može koristiti u nevjerovatno osjetljivom području kao što su oči, već se nebulizatorom-inhalatorom može pretvoriti u maglu i koristiti za liječenje respiratornih problema poput astme, bronhitis i upala pluća, prema Wolf Creek Ranch.


Kako koristiti ?

Sada kada znate da neki od glavnih stanja koloidnog srebra mogu pomoći, vrijeme je da naučite kako se tačno tačno može koristiti:


Oralno: Opća smjernica za oralno doziranje je pet do 10 kapi, dva do tri puta dnevno. Mnogi uslovi pomažu i oralnom i direktnom primjenom (na primjer, upotreba u obliku kapi za uši I oralno). Budući da u osnovi ima okus vode, oralno doziranje ne bi trebalo predstavljati problem.


Akutno: Kao sredstvo za čišćenje rana koristite vatu za čišćenje ranjenog područja. Kod stanja kože prskajte na područje ili koristite kao oblog nekoliko puta dnevno.


Uši: Nanesite nekoliko kapi dnevno u zahvaćeno uho ili uši do 10 dana.


Oči: Nanesite kap po kap tri puta dnevno u zahvaćeno oko ili oči.


Inhalant: Koristite raspršivač sa koloidnom srebrnom vodom najmanje tri puta dnevno, najmanje 15 minuta svaki put (prema Wolf Creek Ranch).


Napomena: Koloidno srebro djeluje poput antibiotika, osim bez stvarnih negativnih efekata. Ali postoji jedan - smanjit će prirodnu korisnu floru u crijevima kao što to čine redovni antibiotici. Stoga je važno pratiti probiotike i prebiotike kako biste pomogli izgraditi dobre bakterije na normalnom nivou kod vašeg psa. 


Koloidna doza tečnog srebra za kućne ljubimce i životinje

Koloidnu srebrnu tekućinu možete dati svom ljubimcu prskanjem po hrani, dodavanju u vode za piće ili špricom ubrizgavati direktno u grlo

koloidna srebrna voda kucni ljubimci psi macke ptice ribice



Doziranje za pse - doza za održavanje

Mala: doza održavanja 10 ml dnevno

Srednje: doza održavanja 15 ml dnevno

Veliki: Doza održavanja 20 ml dnevno


Pate od određene bolesti

Mala: 10 ml 3 puta dnevno tokom prva tri dana, a zatim 10 ml 2 puta dnevno naredna dva dana, a zatim povratak na dozu održavanja.

Srednje: 15 ml 3 puta dnevno tokom tri dana


Mačke

Doza održavanja - 5 ml dnevno.

Pate od određene bolesti - 5 ml 3 puta dnevno tokom prva tri dana, a zatim 5 ml 2 puta dnevno naredna dva dana, a zatim povratak na dozu održavanja.


Konji

Doza održavanja - 20 ml dnevno

Pate od određene bolesti - 20 ml 3 puta dnevno prva tri dana, a zatim 20 ml 2 puta dnevno sljedeća dva dana, a zatim povratak na dozu održavanja


Ždrijebe-tele

Pročišćavanje teladi: 15 ml dva puta dnevno (pomoću šprica za pumpanje tečnosti direktno u usta) prvih pet dana, a zatim 15 ml jednom dnevno dok ne postane zdravo.


Ptice

½ kašičice svakodnevno u vodi za piće

Riba (problemi s kožom)

Pola kašičice na 20 litara akvarijske vode svaki drugi dan tokom jedne sedmice. Ako problemi s kožom i dalje traju, nastavite s ovim tretmanom i mijenjajte 50% vode jednom tjedno.



Skladištenje koloidne srebrne vode


Proizvodi iz koloidnog srebra mogu se razgraditi ili smanjiti njegovu čvrstoću ako se pogrešno skladište. Stvari poput dužeg izlaganja sunčevoj svjetlosti, magnetskih polja uzrokovanih električnim aparatima i metalnim površinama i predmetima mogu utjecati na potenciju koloidnog srebra.


Iz tog razloga serijski izrađujemo koloidno srebro svake sedmice i isporučujemo ga direktno od proizvođača do kupca kako bismo koloidnom srebru pružili najbolju priliku da za vas bude maksimalna snaga.


Napomena: Vaše zdravstvene odluke uvijek treba donositi pod vodstvom zdravstvenog radnika.